סלמון שלם ממולא • מתוך ניחוחות השבת

יוסי ברויער Comments Off on סלמון שלם ממולא • מתוך ניחוחות השבת

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

ניחוחות של שבת עולים מהמטבח, ואת מחפשת משהו טעים נוסף לכבוד השבת. מירי זורגר ויעל איבר מציעות לך, הצעה להגשה.

מצרכים

  • 1 דג סלמון מפולט ללא השידרה מרכזית עם העור ומחובר בצד אחד

למלית

  • 3 בצלים פרוסים
  • 1 חב' עלי סלק קצוצים
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
  • 2 גזרים חתוכים לסרטים עם קולפן
  • 6 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 כפות רוטב צילי
  • 1 חוט שפגט

לתיבול הדג

  • מלח פלפל
  • 1 לימון

אופן ההכנה

הכנת המלית

  • במחבת עמוקה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
  • מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים קלות
  • מוסיפים את עלי הסלק ומטגנים 2-3 דקות נוספות
  • מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
  • מפזרים על הצד הפנימי של הדג מלח ופלפל וסוחטים חצי לימון על כל צד
  • מפזרים את המלית לכל אורך הדג
  • מסדרים את הגמבות והגזר לאורך הדג
  • סוגרים עם חוט שפגט
  • מפזרים מעל העור שוב מלח פלפל
  • מניחים בתבנית אפיה
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כשעה


0 תגובות